Βοήθεια/Help
Linux

Εάν η εφαρμογή OpenVPN είναι διαθέσιμη με τη μορφή πακέτου από τη διανομής σας, είναι καλύτερο να την εγκαταστήσετε από τα αποθετήρια της διανομής σας (χρησιμοποιώντας yum, apt-get, κλπ).

Εάν χρησιμοποιείτε μια διανομή Linux που υποστηρίζει πακέτα RPM, μπορείτε να δημιουργήσετε και να εγκαταστήσετε το δικό σας RPM αρχείο από τον πηγαίο κώδικα που υπάρχει πιο κάτω με την εξής διαδικασία:

# rpmbuild -tb openvpn-[version].tar.gz
# rpm -ivh openvpn-[details].rpm

Στη συνέχεια, κατεβάστε το πιστοποιητικό και τα αρχεία ρυθμίσεων και αποσυμπιέστε τα στον φάκελο /etc/openvpn και εκκινήστε την εφαρμογή πελάτη για το vpn:

# openvpn /etc/openvpn/ceid.conf

Αρχεία: Linux (Source Tarball), Linux (Source Zip)


Windows

Κατεβάστε και εγκαταστήστε τον OpenVPN client για Windows που υπάρχει παρακάτω.

Στη συνέχεια κατεβάστε το πιστοποιητικό και τα αρχεία ρυθμίσεων και αποσυμπιέστε τα στον φάκελο C:\Program Files\OpenVPN\config\

Για να τρέξετε το OpenVPN σαν διαχειριστής, κάντε δεξί κλικ στη συντόμευση της εφαρμογής, επιλέξτε την καρτέλα Συμβατότητα και τικάρετε την επιλογή Εκτέλεση ως διαχειριστής

Εκκινήστε το OpenVPN, κάντε δεξί κλικ στο νέο εικονίδιο που εμφανίζεται στην περιοχή ειδοποιήσεων (tool-tray) στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης. Επιλέξτε Σύνδεση και βάλτε το όνομα χρήστη και το συνθηματικό σας.

Αρχεία: Windows Installer (32-bit), Windows Installer (64-bit)


Mac OS X

Κάντε διπλό κλικ στο εικονίδιο του δίσκου. Στο παράθυρο που θα ανοίξει, κάντε διπλό κλικ στον εικονίδιο Tunnelblick για να ξεκινήσει η διαδικασία της εγκατάστασης. Εισάγετε το όνομα χρήστη του διαχειριστή και το συνθηματικό του και επιλέξτε "Εγκατάσταση". Μετά από λίγα δευτερόλεπτα ένα νέο παράθυρο θα εμφανιστεί.

Επιλέγοντας "Εκκίνηση" Θα εμφανιστεί το παράθυρο "Καλωσήλθατε στο Tunnelblick". Ακολουθήστε τις οδηγίες για την προσθήκη των ρυθμίσεων.

Αρχεία: OS X 10.4-10.7 (Tiger, Leopard, Snow Leopard, and Lion), OS X 10.8 (Mountain Lion), OS X 10.* (Beta)


IOS (iPhone)

Εγκαταστήστε το app "OpenVPN Connect" app από το app store (δωρεάν).

Χρησιμοποιώντας το iTunes, μεταφέρετε τα αρχεία (ceid.opvn, *.crt, *.key) στο OpenVPN Connect app. Στην καρτέλα Apps, επιλέξτε την εφαρμογή (OpenVPN) και μετά "Add...".

Αφού προσθέσετε τα αρχεία, η εφαρμογή OpenVPN θα δημιουργήσει αυτόματα ένα νέο προφίλ και θα σας ζητήσει τα στοιχεία σας (username & password).

Επιλέξτε Settings -> Wi-Fi και συνδεθείτε στο δίκτυο "CEID". Απενεργοποιήστε την επιλογή "Auto-login".

Αφού συνδεθείτε στο δίκτυο, επιλέξτε ξανά την εφαρμογή OpenVPN και επιλέξτε Connected σε ΟΝ. Θα εμφανιστεί ένα εικονίδιο στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης.


Android

Εγκαταστήστε την εφαρμογή Install OpenVPN Connect από το Google Play.

Συνδεθείτε στο WiFi και επιλέξτε ΟΚ όταν ερωτηθείτε για επιβεβαίωση. Τότε θα ανακατευθυνθείτε στο CEID Wifi Portal. Συνδεθείτε και κατεβάστε το πιστοποιητικό και τα αρχεία ρυθμίσεων και αποσυμπιέστε τα σε έναν φάκελο στη συσκευή σας.

Εκκινήστε την εφαρμογή OpenVPN Connect και επιλέξτε Import Profile from SD card. Bρείτε τα αποσυμπιεσμένα αρχεία στη συσκευή σας και επιλέξτε το αρχείο ceid.ovpn. Τέλος εισάγετε το όνομα χρήστη και το συνθηματικό σας και περιμένετε για να συνδεθείτε.